Winkelwagen (leeg) 0
Bijbelkiezer (2514 products)

Taal

Soort

Bijbelvertaling naam

Speciale editie

Home

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten
Mechelse Bijbel - Job & Psalmen
Nieuw

Mechelse Bijbel - Job & Psalmen

3103018-MB
€ 27,43

Mechelse Bijbel - Job & Psalmen

Direct leverbaar!
 Klantwaarderingen en reviews
Nog geen reviews
Veilige betaalmethodes.
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld en betaald is zelfde dag verzonden!
Tevredenheid verzekerd (14 dagen zichttermijn, op luisterbijbels zelfs 30 dagen).

MECHELSE BIJBEL - JOB & PSALMEN

Wat begon met het vertalen van af en toe een Psalm, groeide uit tot een complete vertaling van de Bijbel. Pastoor Hans van Leeuwen werkte ruim 35 jaar lang aan deze compleet nieuwe vertaling van de heilige Schrift, het boek waar hij heel zijn leven in geloof mee werkte. Het is een unieke vertaling van één persoon. Het lezen van de Bijbel krijgt een extra dimensie, die je kunt omschrijven als warm, persoonlijke en betrokken.

Deze Bijbelvertaling verschijnt in mooi gebonden delen. Als eerste deel verschijnt uit het Oude Testament Job & Psalmen, en daarna volgt de uitgave Evangeliën & Handelingen uit het Nieuwe Testament; het eerste met poëzie, en het tweede met verhalende teksten.

Kenmerken van deze uitgave:
– Een persoonlijk, klassiek en literair taalgebruik waarmee deze vertaling zich onderscheidt van moderne en populaire vertalingen. De Mechelse Bijbel kiest eerder voor aansluiten bij de grondtekst dan voor moderniteit.
– Een bladspiegel in één kolom (dit leest het meest natuurlijk), zo min mogelijk onderbroken door vers aanduidingen en met een structuur die goed duidelijk maakt hoe de afzonderlijke boeken zijn opgebouwd.
– Alle bijbelboeken zijn voorzien van beknopte verklarende toelichtingen die ruggensteun bieden bij het lezen en bestuderen van de Bijbel.
– Over geografische, historische of culturele bijzonderheden, en over personen, die in de tekst voorkomen. Toegevoegd zijn ook diverse behulpzame kaarten.
– Met omschrijvingen van woorden en uitdrukkingen die moeilijk te vertalen zijn en die een bredere uitleg nodig hebben.
– Over leerstellige of geestelijke zaken waarmee deze vertaling ook aan wil sluiten bij de leer van de heilige Kerk
– Met verwijzingen naar andere bijbelteksten waarmee aangetoond wordt hoe de Bijbel een wonderlijke eenheid is 'om zo die innerlijke eenheid van de heilige Schrift te leren proeven, waarvan de heilige Geest de waarborg is'.

Dr. J.H. (Hans) van Leeuwen werd opgeleid tot predikant in de Hervormde Kerk, en werd later Rooms-Katholiek priester. Hij was jarenlang actief in de parochie van Lisse. Sinds zijn emeritaat woont hij in het Limburgse dorpje Mechelen, waar hij dag in dag uit werkt aan de vertaling.

Data sheet

Taal
Nederlands
Soort
Bijbelboek: Psalmen
Soort
Bijbelboek: Job
Speciale uitvoering
HuisBijbel
Bijbelvertaling naam
Mechelse Bijbel
Bijbelvertaling soort
Katholieke bijbelvertaling
Type
Drukwerk (papier)
Kaft type
Harde kaft
Formaat soort
Groot formaat
Hoogte (cm)
22,5
Breedte (cm)
15,5
Dikte (cm)
3,2
Bladzijden
240
ISBN/EAN
9789065395054
Verdere specificaties
volgen later
 Reviews

Schrijf als eerste een review !