Bijbelkiezer (2263 products)

Taal

Soort

Bijbelvertaling naam

Speciale editie

WELKE BIJBEL KIEZEN

Welke Bijbel past bij mij? Hieronder kun je kiezen

Bijbelvertaling

Allereerst raden we aan om een keuze te maken tussen de beschikbare bijbelvertalingen. Voor Nederlandse Bijbels is er de volgende keuze:

BasisBijbel (BB)
Herziene Statenvertaling (HSV)
Telos Bijbel
Nieuwe bijbelvertaling (NBV)
NBG Bijbel (NBG'51)
Statenvertaling (SV)
Naardense Bijbel (NB)
Bijbel in gewone taal (BGT)
Willibrord-vertaling (WV)
Het Boek (HTB)

Bijbelgrootte

De grootte van een Bijbel wordt nogal wel eens met een naam aangegeven. De volgende termen worden veelvuldig door uitgevers gebruikt:

SchoolBijbel (18 x 12 centimeter)
HuisBijbel (21 x 14 centimeter)

Met bovenstaande maten heb je meteen 90 % van de Bijbels te pakken. Sommige verkopers meten de buitenkant van de kaft, waardoor je bijvoorbeeld voor een schoolbijbel op 18,5 x 12,5 cm uit kunt komen of 19 x 13 cm. De afmetingen van het boekblok (de binnenkant van de Bijbel) zijn dan echter gewoon 18 x 12 cm. Die kleine afwijkingen in de opgegeven afmetingen zie je overigens alleen met Bijbels waarbij de kaft iets uitsteekt ten opzichte van de bladzijden (het boekblok). Dit zijn Bijbels met bijvoorbeeld een harde kaft of met een flexibele kaft. Het enige type Bijbel waarbij de kaft zo goed als nooit uitsteekt ten opzichte van het boekblok zijn de zogenaamde paperback Bijbels. Dit komt omdat de kaft van paperback Bijbels van dik papier/karton zijn gemaakt. Deze Bijbels worden namelijk ná plaatsing van de kaft op hun definitieve formaat gesneden, daar waar bij andere Bijbels vóór plaatsing van de kaft alleen het boekblok op het definitieve formaat wordt gesneden.

De volgende formaten zijn ook gangbaar:

- ZakBijbel / Micro (12 x 8 centimeter)

Voor een overzicht van de beschikbare Nederlandse Bijbels klik op Bijbel Kopen