Bijbelkiezer (2509 products)

Taal

Soort

Bijbelvertaling naam

Speciale editie

Home

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten
HSV StudieBijbel Luxe
Nieuw product

HSV StudieBijbel Luxe

3101678
€ 128,44
Op werkdagen voor 15:00 uur besteld en betaald is zelfde dag verzonden!

Nederlandse StudieBijbel in de Herziene Statenvertaling (HSV) - HSV STUDIEBIJBEL LUXE - Leren kaft met insteekhoes

Merk

Volumekorting

Hoeveelheid Eenheidskorting Je korting is
10 5% Minstens € 64,22
30 10% Minstens € 385,32
Direct leverbaar!
 

Veilige betaalmethodes

 

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld en betaald is dezelfde dag verzonden!

 

Tevredenheid verzekerd (14 dagen zichttermijn, op luisterbijbels zelfs 30 dagen)

HSV STUDIEBIJBEL LUXE

StudieBijbel in de Herziene Statenvertaling

Nederlandse StudieBijbel in de Herziene Statenvertaling (HSV) - HSV STUDIEBIJBEL - Leren kaft met afgeronde hoeken en insteekhoes.

De HSV Studiebijbel bevat de complete tekst van de HSV, aangevuld met aantekeningen, inleidingen, kaartjes en artikelen. Een betrouwbaar, verstaanbaar en verdiepend hulpmiddel bij het lezen van de Bijbel.

De HSV Studiebijbel is de meest omvattende studiebijbel in het Nederlands taalgebied en is een belangrijk hulpmiddel voor persoonlijk bijbelgebruik. De Bijbel biedt een schat aan materiaal bij preek- en lesvoorbereiding van predikanten, bijbelstudiegroepen en docenten in het voortgezet en hbo/wo-onderwijs.

De HSV StudieBijbel biedt de tekst van de Herziene Statenvertaling (HSV) en geeft allerlei uitwerkingen daarbij. De HSV-StudieBijbel legt op die manier de bijbeltekst open en maakt de inhoud nog meer toegankelijk. De lezers krijgen handreikingen om moeilijk te begrijpen passages te doorgronden. Zij gaan verbanden binnen de Schrift beter zien en krijgen heilshistorische lijnen aangereikt. Achter in deze StudieBijbel staan artikelen die inzicht geven in de bijbelse theologie, historische ontwikkelingen op het terrein van bijbeluitleg en bijbelvertalingen. Ook zijn er artikelen die ingaan op actuele vragen.

De auteurs van deze StudieBijbel gaan ervan uit dat God op een duidelijke en volkomen manier Zich bekendmaakt door het Woord tot behoud van mensen. Uitgangspunt is dat de gegeven tekst uiteindelijk geen menselijke bron heeft, maar middel is van de Heilige Geest om God te doen kennen. De uitgave wil daarom met respect over de Bijbel als Woord van God spreken. De schrijvers van de verklaring gaan uit van een doorgaande lijn van God in de Schriften, de heilsgeschiedenis. Doel van deze StudieBijbel is deze lijn inzichtelijk te maken bij de lezer.

Deze StudieBijbel maakt gebruik van teksten uit een Amerikaanse Bijbel: de ESV Study Bible. ESV staat voor 'English Standard Version'. Dat is een bijbelvertaling uit 2001, een herziening van de King James Version (KJV). Direct na het verschijnen van de ESV is een team van bijbelgetrouwe theologen aan de slag gegaan om de ESV te voorzien van verklarende voetnoten, inleidingen op de bijbelboeken, historische reconstructies en doordenking van actuele consequenties. Deze teksten zijn vertaald in het Nederlands en bewerkt, zodat ze goed aansluiten bij de Nederlandse situatie.

Het HSV-bestuur heeft vastgesteld dat er enkele tientallen thema's zijn die niet in de Amerikaanse uitgave voorkomen, maar die wel van belang zijn voor een Nederlandse editie. Nederlandse auteurs, vanuit diverse kerken, hebben deze teksten geschreven, zodat de uitgave aan relevantie voor Nederlandse lezers wint.

Als hoofdredactie hebben we ons steeds de eigen situatie voor ogen gehouden. We vinden het belangrijk dat christenen zelf de Bijbe llezen en de boodschap ervan nagaan. Er zijn ook veel uitvoeriger toelichtingen verschenen, maar deze HSV StudieBijbel biedt in één deel de belangrijkste zaken. Waar verschillen in inzicht bestaan tussen bijbelgetrouwe christenen, zijn die zo goed mogelijk weergegeven.

We bieden het eindresultaat bij dezen aan en hopen dat de lezers door het gebruik gesterkt worden in het geloof en zicht uitgenodigd voelen God te prijzen om Zijn grote daden.

Prof.dr.M.J.Paul, hoogleraar Oude Testament aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven, senior docent Oude Testament aan de Christelijke Hogeschool in Ede.

Prof.dr. T.M. Hofman, emeritus hoogleraar Nieuwe Testament aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn.

Data sheet

Taal
Nederlands
Soort
Complete Bijbel (OT & NT)
Speciale uitvoering
StudieBijbel
Speciale uitvoering
Luxe Bijbel
Bijbelvertaling naam
Herziene Statenvertaling (HSV)
Bijbelvertaling soort
Herziene bijbelvertaling
Type
Drukwerk (papier)
Kaft type
Leer
Afgeronde hoeken
Ja
Formaat soort
Groot formaat
Hoogte (cm)
24,5
Breedte (cm)
17
Dikte (cm)
5
Kleur
Zwart
Leeslint(en)
Ja (2 groen)
Lettergrootte indicatie
8
Bladzijden
2400
Gewicht (kg)
1,696
Landkaarten
Ja (monochrome)
Insteekhoes bijgeleverd
Ja (in bijpassende kleur)
ISBN/EAN
9789065394897